maandag 9 augustus 2010

courgettesoep

Mark en ik zijn al 10 jaar bij elkaar en al vanaf het begin is koken voor ons tweeën een klein drama. Probeer maar eens iets te maken voor een vegetariër en een carnivoor... Dat is echt niet makkelijk en regelmatig bron van onenigheid.
Ik heb vandaag besloten om in ieder geval voor mezelf beter te gaan koken en af en toe te proberen iets te maken dat Mark ook durft te eten.

Ik ben begonnen met courgettesoep. Op mijn werk zijn er regelmatig mensen die courgettes uit eigen tuin meenemen maar ik wist steeds niet, wat ik daar van zou moeten maken. Tot ik dit weekend weer eens courgettesoep gegeten heb, ik dacht, dat kan ik zelf ook wel weer eens proberen.
Lang geleden had ik er een lekker recept voor, maar ditmaal heb ik gewoon zelf iets "verzonnen".
Het resultaat was zéker voor herhaling vatbaar! (alleen een beetje veel voor 1 persoon).
Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:
* 1 courgette
* 1 grote, zoete, biologische ui
* 3 teentjes knoflook (iets minder had ook gekund)
* 1 hele dunne prei
* 2 redelijk grote kruimige, biologische, aardappels
* paar blaadjes verse salie
* flink wat verse bieslook
* 2 groenteboullion blokjes

De courgette, ui, prei en knoflook heb ik in grove stukken gesneden en even aangebakken in wat boter. Daarna heb ik er ruim een liter water bijgedaan en aan de kook gebracht. Ik heb de boullionblokjes, salie en bieslook erbij gedaan en de aardappels in grove stukken gesneden en erbij gedaan. Dat heb ik een minuut of 10 laten koken. Daarna heb ik de groenten gepureerd met de staafmixer. Het leek er even op of de soep te waterig zou zijn, maar na wat doorroeren en nog een paar minuutjes op het vuur viel dat heel erg mee.
Ik heb het gegarneerd met een blaadje salie en wat bieslook. Het was echt heel erg lekker, al was de knoflook wel vrij overheersend. Ik houd daar wel van maar het had evt wat minder gekund.

4 opmerkingen:

  1. Lekker!!
    Dat eerst roerbakken ga ik de volgende keer ook doen. En ik houd van wat structuur in mijn soep, dus de aardappeltjes pureer ik niet.
    Je kan er ook de volgende keer wat bloemkool bij doen. Dat hadden ze toch ook bij castlefest?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heej Jolijn ik kom via jouw vriendin bij jouw en je recept is om te smullen, ik ben je volger geworden zodat ik niets hoef te missen ( hoe zo nieuwsgierig) en je 10 katten ohhhh je moest eens weten ik ben stapel op die diertjes , lieve groetjes Irma en heeeeel veel blog plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuuk je bent nieuw.....eenrichtings verkeer??? ben jij mal !!! echt niet......gewoon lekker posten af en toe een berichtje achterlaten bij andere en klaar is Jolijn....lekker soeppie !! ik kom zeker weer buurten bij je ....liefs Ria....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk, die lieve reacties!!
    Daniëlle, bloemkool is idd ook een goed idee! Maar dan zit ik met zo'n hele kool die niet makkelijk op komt...
    Ik had gewoon alles gepureerd, maar niet te fijn, dus er was nog wel structuur.

    BeantwoordenVerwijderen