Ik had toch tijd over toen ik moest wachten tot mijn henna uitgespoeld mocht worden, dus toen ben ik er aan begonnen. Eerst nog even bramen geplukt, en uiteraard, dat heb ik weer, bleek de oogst een stuk kleiner dan gedacht... Waarschijnlijk zijn de vogels er mee vandoor gegaan.
Ik had gehoopt de bramen heel te kunnen laten en ze bovenop de kwark te leggen, maar daar was het veel te weinig voor.
Ik heb de koekjes fijngebrokkeld en met 125 gram gesmolten boter (had minder gekund denk ik) tot bodem omgevormd, dat heb ik een half uur in de koelkast laten uitharden.
Daarna heb ik 250 ml slagroom geklopt met een zakje klopfix, 2 zakjes vanillesuiker en 2 scheppen witte basterdsuiker.
De bramen heb ik geprakt met een beetje basterdsuiker en door de kwark geschept.
Daarna heb ik 250 ml slagroom geklopt met een zakje klopfix, 2 zakjes vanillesuiker en 2 scheppen witte basterdsuiker.
De bramen heb ik geprakt met een beetje basterdsuiker en door de kwark geschept.
De kwark heb ik gemend met een deel van de slagroom en op de bodem geschept. Dit heb ik 2 uur in de koelkast laten staan, toen heb ik de rest van de slagroom er over uitgesmeerd. Dat had ik waarschijnlijk zo niet moeten doen, ik wilde dat het niet té stijf / strak werd, het mocht wel een beetje "lobbig", maar 2 uur dáárna leek nog alles veel te vloeibaar.
Ik durfde het nog niet uit de springvorm te halen gisteravond, maar vanmorgen moest het wel, het is ook niet zo lang houdbaar.
Dit was het treurige resultaat:
De slagroom liep er gewoon vanaf (de kwark op den duur ook). Ik had sowieso de slagroom moeten mengen met de kwark, maar ik vraag me af of het dan wel stijver was geworden. Het is ook bijna niet eetbaar dus ik kan het echt niet aanbieden aan anderen, dus ik vrees dat het grootste deel in de vuilnisbak verdwijnt :-(
Iemand tips? Achteraf had ik misschien beter monchou kunnen gebruiken (daar heb ik nog naar gekeken in de winkel, maar er zat stremsel in en er stond niet bij of dat vegetarische stremsel was. Een grotere verpakking bevatte zelfs gelatine).
Er zitten nog een heleboel onrijpe bramen aan de struik, de volgende keer wordt het een appel-bramen taart (met gewoon deeg! vind ik zelf trouwens veel lekkerder).
Wat zonde dat het mislukt is.
BeantwoordenVerwijderenBehalve dat je het had moeten mengen, wordt er in veel recepten voor kwarktaart ook gelatinge gebruikt. En dat willen we nu juist niet :-(
Agar-agar schijnt een plantaardig stijfmiddel te zijn.
Hier vind je er een recept mee:
http://www.sign2god.com/gezond/recept/Gebak/Kwarktaart.html
gelatine bedoel ik natuurlijk...
BeantwoordenVerwijderen