woensdag 11 augustus 2010

Het haarverf project

Ik weet niet of jullie het kennen, maar ik ben sinds nog niet zo lange tijd helemaal verslaafd aan het (cosmetica) merk Lush. Ze verkopen verzorgingsproducten met uitsluitend natuurlijke, verse ingredienten, meestal veganistisch maar in ieder geval vegetarisch. Alles (eindproducten maar ook losse ingredienten) is dierproefvrij. Ze doen zo min mogelijk aan verpakkingsmaterialen dus heel veel producten zijn in vaste vorm verkrijgbaar (shampoo bars, massagebars etc) en als er potjes gebruikt worden, is dat van recyclemateriaal gemaakt. Je kunt ook 5 lege potjes inleveren voor een nieuw product.
Anyway, helemaal mijn ding dus en ik heb zo'n beetje al mijn verzorgingsproducten vervangen door Lushproducten. 1 van de dingen die ik wel eens wilde uitproberen was een haarverf blok van Henna (check hier). Ik ga zo'n 4x per jaar naar de kapper om mijn krullen te laten knippen en laat het dan altijd verven (met kleurspoeling) in een iets donkerdere kleur dan die van mijzelf (althans, de bovenkant wordt altijd een beetje blonder door de zon, ik heb wel echt heel donker haar). Vroeger heb ik wel eens met Henna poeder geverfd en nu zag ik dus dat blok bij Lush, waarmee het geen rood, maar bruin zou moeten worden. Ik dacht, dat kan ik wel eens proberen.

Het blok lag hier al 2 weken en gisteren moest het maar zover zijn.
Toen ik alles had klaargelegd dacht ik echt, waar ben ik aan begonnen, zoveel werk terwijl ik bij de kapper ook lang moet zitten, maar wel lekker verzorgd wordt... Maar goed, toch doorgezet!
Dit was mijn haarkleur gisterochtend:

Eigenlijk niet zo'n goede foto want vooral in mijn gezicht is het best wel licht, aan de achterkant valt het wel mee.

Nou, de spullen klaargezet, ik had gelezen dat je de henna kunt mengen met koffie, om een zo bruin mogelijke kleur te krijgen. Ik heb koffiepoeder gebruikt, maar het had ook gekund met gezette koffie *oeps* (en maar 3 van de kleinere blokjes ipv 6).

Het was de bedoeling om er een papje van te maken door er kokend water aan toe te voegen en het dan evt au bain marie nog verder te laten smelten. Dat ging niet zo heel makkelijk en de stank die er vanaf kwam, bah!
Achteraf gezien had ik het blok beter kunnen schaven/raspen, dan was het stukken beter gesmolten.

Toen het eindelijk een papje was, moest het zo warm mogelijk in het haar gesmeerd worden. Wat een geklieder!
Een oude handdoek was wel noodzaak en je kunt dit beter niet doen met kleding aan.. Daarna moet het zo lang mogelijk intrekken, maar in ieder geval 90 minuten. Ik heb het 3 uur volgehouden en toen was ik er echt klaar mee. Het was 1 harde massa geworden (je kunt het ook inpakken in folie, dan blijft het natter, maar wordt het resultaat ook roder, dat wilde ik niet). Het uitspoelen was echt een klein drama.

Maar, het resultaat was gelukkig wel acceptabel. Het is inderdaad donkerbruin geworden. Je ziet nog wel kleurverschillen (net als bij de kleurspoeling), en dat maakt het natuurlijk. De foto is weer niet geweldig en in ander licht genomen ('s avonds laat, waardoor het nogal dof lijkt), waardoor het niet echt tot zijn recht komt, maar geloof me, het is echt, zeker het haar dat in mijn gezicht valt, een stuk donkerder (en mooier!).

Ik weet nog niet of ik de andere helft ook nog eens ga gebruiken, want lekker bij de kapper achteroverleunen, is toch wel héél aantrekkelijk, na al dat werk en de stank.

4 opmerkingen:

 1. Wat een werk!! Ik zie er altijd al zo tegenop om het gewoon uit een pakje erop te smeren.
  Henna heb ik nog nooit geprobeerd, terwijl het altijd voor handen was toen ik nog bij The Body Shop werkte.
  Ik ben erg benieuwd hoe het er in real life uitziet.
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal binnenkort ook eens een foto van de voorkant (laten) maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dapper hoor, om met henna te werken..
  ik ga altijd heeerlijk bij de kapper zitten, en dan mij laten verwennen..
  wel wat duurder, maar heel ontspannend..
  geniet maar van je mooie rooie haarbos met krullen..
  groet, cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beneficial info and excellent design you got here! I want to thank you for sharing your ideas and putting the time into the stuff you publish! Great work!

  cialis online

  BeantwoordenVerwijderen